Zabıta Müdürlüğünden Ölçü ve Tartı Aletleri Hatırlatması

31.01.2018 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi zabıta müdürlüğü 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereğince 2(iki) yılda bir damgalanması gereken ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için müracaat dilekçelerini 28 şubat 2018 Çarşamba mesai bitimine kadar zabıta müdürlüğüne bildirmeleri gerektiğini duyurdu.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada '' 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu’nun 15. Maddesi gereğince damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü ve tartı aletleri kullananlara da cezai işlem uygulanması zorunludur.Kişi ve kurumlar cezai duruma düşmemeleri için belirtilen süre içinde müracaat sahibinin kimlik bilgileri, adres bilgileri, tartı ve ölçü aletinin cinsi, çekeri, markası, seri numarasının yer aldığı beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.Periyodik muayeneleri yapılacak ölçü ve tartı aletleri şunlardır.

Belediyece tespit edilmiş yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere parakende olarak satıldığı açık veya kapalı Pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında 3 ve 4. Sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletler,

Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden;

1) Masa terazileri
2) Asma teraziler
3) Tek kollu kantarlar
4) İbreli teraziler

• Başkan Mandalı Çiftlerin Mutluluklarına Ortak Olmaya Devam Ediyor

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenen genç çiftin nikahlarını kıyarak mutluluklarına ortak oldu.

16.02.2018

• Uzunhacı Mahallesine Pazar Tezgahları Yapılıyor

Kapaklı Belediyesi, Uzunhacı Mahallesi’ne köylülerin ürünlerini rahatça satmaları amacıyla pazar tezgahları kuruyor.

16.02.2018

• Şampiyon Miniklerden Başkan Mandalı'ya Ziyaret

Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu, Satranç Takımı öğrencileri Tekirdağ Okul Sporları kapsamında düzenlenen Minik Kızlar Satranç İl Turnuvasından birincilik ile döndü.Başarılarının ardından Okul Müdürü Murat Öz ve öğretmenleri ile birlikte Başkan Mandalı'yı makamında ziyaret etti.

15.02.2018

• Belediye Personeli Sevgililer Gününü Kutladı

Tüm dünyada sevgililer günü olarak kutlanan 14 Şubat’ı Kapaklı Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar karanfillerle karşıladı. Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri sevgililer günü kapsamında Kapaklı genelinde vatandaşlara karanfil dağıtarak sevgililer gününü kutladı.

14.02.2018