Zabıta Ekiplerinden Kapaklı'da Kaçak Hafriyata Geçit Yok

08.08.2017 - Kapaklı Belediyesi

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıklarının gelişi güzel dökülerek çevre ve görüntü kirliliği oluşturmasını önlemek amacıyla Kapaklı Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde denetimlerine aralıksız devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından akşam ve gece saatlerinde özellikle dere yatakları ve hafriyat döküm alanlarında sıkı denetimler uygulanıyor.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı hafriyat denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde alınan tüm önlemlere ve yapılan düzenlemelere rağmen izinsiz hafriyat toprağı taşıdığı ve bertaraf ettiği tespit edilen kişilere, Çevre Kanunu’na göre para cezaları uygulanıyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI DAHA DUYARLI OLALIM

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları üretenlerin ve vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli hareket etmesini isteyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI , duyarlı vatandaşların kaçak hafriyat dökümü yapan kişi ya da araçları gördüğü zaman o araçların plakasını alıp, varsa firma adı, yer ve zaman tespiti yaparak 444 80 59 dan 7/24 Zabıta ekiplerimize bildirebilirler dedi.

DENETİM VE KONTROLLER KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Çevreci bir belediye olmalarından dolayı çevre ve insan sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, “Vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşam koşullarını etkileyecek her türlü estetik anlamdaki olumsuzluklara anında müdahale ediyoruz. İlçemizdeki görsel ve estetik tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi, hafriyat ve inşaat atıklarının sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetim ve kontrollerini kesintisiz sürdürüyor” dedi.

MÜRAACATLARI YETERLİ OLACAK

Başkan Mandalı '' Kapaklı'nın daha temiz ve yaşanılabilir olması için, vatandaşların mesken ve işyerlerindeki bakım, onarım ve tadilat sonrası ortaya çıkan atıkları çevreye gelişigüzel atmaması gerektiğini hatırlatarak, “Bina tamirat ve tadilatlarından çıkan inşaat atıkları, Kapaklı Belediyesi’nce bulunduğu yerden kaldırılıyor. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın Belediyemizin 444 80 59 numaralı telefonlarına müracaatları yeterli olacaktır” diye konuştu.

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.