Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Bal Üreticilerine Kovan Desteği

18.01.2018 - Kapaklı Belediyesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Kapaklı İlçemizde kovan dağıtımı gerçekleştirdi. Düzenlenen programda üreticilere 220 kovan dağıtıldı.

Kapaklı İlçesi Belediye Garajı yanında düzenlenen törene, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, Kapaklı Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BU SENE 17 BİN KOVAN DAĞITIMINI HEDEFLİYORUZ"

Törende konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Dört yıllık bir büyükşehir belediyesinin Tarımsal Hizmetler Dairesi başkanlığı olarak ilimiz çiftçilerine çeşitli cephelerden katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çok değişik projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'dir. Bu sene 17 bin kovan dağıtımını hedefliyoruz. Şu ana kadar 11 bin 500 kovan dağıttık. Amacımız çiftçimizin gelirini biraz da olsun arttırabilmek. Arıcılık projemizin ayrıca bir özelliği daha var. Projemiz, Türkiye'deki belediyeler arasında yapılan en büyük projedir. Projelerimizle tarıma destek vermeye çalışıyoruz. Bugün burada üreticilerimize vereceğimiz kovanların da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"81 İLDE YAPILMAYAN HİZMETLERİN TEKİRDAĞ'DA YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİDİR"

Hacı Aslan'ın ardından konuşma yapan Kapaklı belediye Başkanvekili Kenan Kenar, "Çiftçilerimizin önünün açılması açısından çok önemlidir. Küçükbaş hayvancılık ve büyükbaş hayvancılık desteğinden arıcılığa kadar birçok konuda çiftçilerimize destek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. 81 ilde yapılmayan hizmetlerin Tekirdağ'da yapılması çok önemlidir. Kendilerine hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" sözlerini söyledi.

"TEKİRDAĞ'IN YAKLAŞIK 300-400 BİNLİK KOVAN POTANSİYELİ VAR"

Son olarak konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise arıcılığın önemine dikkat çekti. Albayrak konuşmasında, "Tekirdağ'ın ana vizyonlarından biri olan tarım ve hayvancılığa ciddi boyutta destek olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olmanın verdiği sorumlulukla kırsal kesimdeki vatandaşlarımıza destek olmaya da devam edeceğiz. Bu bölge tarımını çok iyi bilen Daire Başkanımız var. Tekirdağ'daki toplam kovan sayısı 50 bin kadar. Fakat Tekirdağ'ın yaklaşık 300-400 binlik kovan potansiyeli var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kovan sayısını arttırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önümüzdeki 450 günü bize verdiğiniz göreve layık olarak, çalışarak ve vatandaşlarımıza hizmet ederek geçireceğiz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz hizmetin hayırlı olmasını ve dağıttığımız kovanların balla dolmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üreticilere kovan dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında Kapaklı ilçesinde 2015'ten bu yana toplam 656 kovan dağıtılmış oldu.

• Başkan Mandalı Çiftlerin Mutluluklarına Ortak Olmaya Devam Ediyor

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenen genç çiftin nikahlarını kıyarak mutluluklarına ortak oldu.

16.02.2018

• Uzunhacı Mahallesine Pazar Tezgahları Yapılıyor

Kapaklı Belediyesi, Uzunhacı Mahallesi’ne köylülerin ürünlerini rahatça satmaları amacıyla pazar tezgahları kuruyor.

16.02.2018

• Şampiyon Miniklerden Başkan Mandalı'ya Ziyaret

Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu, Satranç Takımı öğrencileri Tekirdağ Okul Sporları kapsamında düzenlenen Minik Kızlar Satranç İl Turnuvasından birincilik ile döndü.Başarılarının ardından Okul Müdürü Murat Öz ve öğretmenleri ile birlikte Başkan Mandalı'yı makamında ziyaret etti.

15.02.2018

• Belediye Personeli Sevgililer Gününü Kutladı

Tüm dünyada sevgililer günü olarak kutlanan 14 Şubat’ı Kapaklı Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar karanfillerle karşıladı. Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri sevgililer günü kapsamında Kapaklı genelinde vatandaşlara karanfil dağıtarak sevgililer gününü kutladı.

14.02.2018