Reklam ve Tabela Vergi Denetimleri Sürüyor

19.09.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediye Başkanlığı, ilçemizdeki iş yerlerinin ödemek zorunda olduğu reklam ve tabela vergileri konusunda denetimlerini sürdürüyor.

Kapaklı Belediye Başkanlığı, belediye sınırları ile mücavir alanlar içinde özel sektör kuruluşları ile esnaflara ait iş yerleri için her türlü ilan ve reklam, tabela vergisi ödemeyenlerin tespiti ve tespit edilen esnafların tabela ve reklam vergilerini ödemeleri konusunda denetimlerini sürdürüyor.

Şehir merkezine uzak bölgelerdeki mahallelerde bulunan esnaf ve özel sektör kuruluşlarına Belediye Zabıta personeli nezaretin de Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne bağlı tahakkuk memurlarınca dijital metre vasıtasıyla yapılan ölçüm ve denetimlerde esnaflardan tabela ve reklam vergilerinin ödenip ödenmediğine dair denetim gerçekleştiriliyor. Bu konuda Kapaklı Belediyesine tabela ve reklam vergilerini ödemeyen mükelleflerimizin tespiti yapılarak Belediyemize gelmeden bulundukları yerde beyanları personellerimizce alınarak tahakkukları yapılıyor.

Kapaklı Belediyesinin sorumluluk alanında bulunan esnaflar bilindiği gibi İlan reklam vergisi mükellefleri olarak her yıl ocak ayı içersinde beyannamelerini Kapaklı Belediye Başkanlığına sunarak vergi ödemelerini gerçekleştirmek zorundalar. Yıl içersinde yapılan ilan reklamları için ise ilan ve reklam yapılmadan önce belediyeden izin alınıp vergisi ödendikten sonra reklam uygulaması gerçekleştiriliyor.

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.