Kadına Şiddetin Hukuksal ve Psikolojik Boyutları Konulu Konferans Düzenlendi

01.12.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Kent Konseyi  ve Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanet’ isimli konferansta, kadına şiddetin hukuki ve psikolojik boyutlarını ele alındı. Konferansta Avukat Yasemin Elhan ve Kapaklı Belediyesi Psikolog'Ceren Sayın ve Güneş Çalışkan katılımcıları bilgilendirdi.

Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanet’ konferansı düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak kadına şiddetin hukuki boyutlarını anlatmak üzere Avukat Yasemin Elman, psikolojik yönlerini ele almak için Psikolog Ceren Sayın, toplumsal yerini incelemek için ise Psikolog Güneş Çalışkan katıldı.

Konferans öncesi konuşan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, “Emeğimizi, kimliğimizi, bedenimizi savaşa karşı koruyabilmek için inatla barışa evet demek için, kadın cinayetlerini durdurmak için, kadınların söz, yetki ve karar mekanizmalarından dışlayan toplum dışında tutan tüm uygulamalara karşı biz kadınlar tüm gücümüzle sesimizi yükseltmeye ve hayalini kurduğumuz eşit ve özgür yaşamın gerçekleşmesi için mücadeleye devam edeceğiz.”dedi.

‘CİNSİYET AYRIMINA VE EŞİTSİZLİĞE HAYIR DİYORUZ’

Özdemir, “Dünyada ne de ülkemizde şiddet son bulmuyor. 2017 ilk aylarında 242 kadın katledilirken, 80 kadın tecavüze, 207 kadın tacize, 286 kız çocuğu cinsel istismara maruz kalmıştır. Bunlar basına yansıyanlar birde yansımayanlarda var. Aile içi şiddetin her türlüsüne, cinsiyet ayrımına ve eşitsizliğe, gericiliğe, savaşa ve ırkçılığa kısacası şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz” ifadelerini kulandı.

‘AĞIR YASALARA RAĞMEN ŞİDDET DURMADI’

Konferansa kısa bir süre katılan ve burada bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “‘2002’den 2015’e kadar kadına şiddet konusunda yüzde 449 oranında bir yükselme söz konusu. Neden artmış bunu sorguluyor muyuz? Daha ağır yasalar geldi fakat ne yazık ki şiddet durmadı. Dünyada hep beraber şekilde yaşıyorsak birbirimize entegre olmamız lazım. İnsan olduğumuzu hiçbir zaman unutmayalım.’ ifadelerini kullandı.

KONFERANS VERİLDİ

Konuşmaların ardından ilk olarak Avukat Yasemin Elhan, şiddetin ne olduğunu, boyutlarını ve şiddet uygulanıyor ise hukuksal olarak neler yapılabilir bunlarla ilgili bilgiler verdi. Psikolog Güneş Çalışkan, toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumumuzda kadın ile erkeği nasıl konumlandırıldığını anlattı. Psikolog Ceren Sayın ise şiddetin psikolojik boyutlarından söz etti.

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.