Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Oturumu Gerçekleşti

07.09.2017 - Kapaklı Belediyesi

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI İLK OTURUMU YAPILDI

Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı önceki gün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı ile ilgili dileklerini ifade eden ve 10 günlük tatil boyunca Türkiye’de yaşanan trafik kazalarında 122 insanın hayatını kaybettiğini belirten Mandalı “Mithat Paşa Caddesinde amansız kazalar gerçekleşti. Ehliyet alırken şehir içindeki maksimum hız sınırı 50 olarak öğretiliyor. Fakat insanlarımız kurallara uymamakta ısrar ediyor. O caddede Kaymakamımızın öncülüğünde büyükşehir belediyemiz ekipleri geldiler ve setler yapıldı.Almış olduğumuz ehliyetlerin karşılığı bana göre kurallara uymaktan geçer. Kurallar içerisinde bu işi uygulamak ve uygulatmaktır.” dedi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Halil İbrahim Erkan, Bakser Öztürk, Ender Dubaz, İbrahim Aktürk ve Bahtiyar Büyükbüce’nin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda Atatürk Mahallesi, Tuna Caddesi 863 ada 1 nolu parselin içkili yerler krokisine alınması konusu imar komisyonuna havale edilirken, Karaağaç Mahallesi 726 ada, 13 nolu parselin tamamı 163 m2 de bulunan 52 m2 belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN YARDIMCISI NURCAN SÖNMEZ

Gündemin 7. maddesinde belediye başkan yardımcısının atanması konusu görüşüldü. Yapılan görüşme sonrasında Mali hizmetler Müdür vekili Nurcan Sönmez oy birliği ile Kapaklı Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Meclis, diğer gündem maddelerini ilgili komisyonlara havale ederken daha sonra 14 maddede yer alan ihtisas komisyonu üye seçimi konusu görüşüldü. Ak Parti grubu İhtisas Komisyonu üyeliğine Metin Kanat’ı önerdi. Yapılan oylama sonucunda Kanat, oybirliği ile İhtisas Komisyonu üyeliğine seçildi.

“İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK”

Meclis toplantısı, İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi için Cuma günü saat 16.00’da 2. oturumda toplanmak üzere sona erdi.