Bayram Kıyafetleri Kapaklı Belediyesi Sevgi Eli Yardım Mağazasından

21.08.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak faydalanması için hayata geçirdiği ‘Sevgi Eli Yardım Mağazası’, günlük ortalama 40-45 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Paranın geçmediği mağazayı şimdiye kadar ziyaret eden yaklaşık 5 bin yardıma muhtaç vatandaş, giyim ihtiyaçlarını buradan karşıladı.

Evlerimizdeki kullanılmayan giysi ve ev eşyalarını ihtiyaç sahipleri ile ücretsiz olarak buluşturan Kapaklı Belediyesi ''Sevgi Eli Yardım Mağazası’, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olarak 2016 yılında Cumhuriyet mahallesi Mithatpaşa caddesi No:19 'da hizmet vermeye başladı. Kapaklı Belediyesi’nin Sevgi Eli Yardım Mağazası hafta içi mesai saatleri arasında hizmet veriyor. 08.00-17.00 saatleri arasında mağazayı ziyaret eden vatandaşlar, iki ayda bir kez olmak kaydıyla ücretsiz kıyafet alabiliyor.

BAŞKAN MANDALI '' İHTİYAÇ SAHİPLERİ VATANDAŞLARIMIZ FAYDALANABİLİR''

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Sevgi Eli Yardım Mağazası’nın çok amaçlı bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, “Öncelikle ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ücretsiz olarak kıyafet temin edebilme imkanı sağlıyoruz. Bunun yanında, evinde kullanılabilir giyecek ve benzeri eşyası bulunan ancak, çöpe ya da geri dönüşüme vermek istediği eşyalarını değerlendirme imkanı sunmuş oluyoruz. Hepsinden önemlisi de, insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma duygularını pekiştirerek, onların manevi dünyasına da hitap etmiş oluyoruz. 2016 yılında faaliyete geçen Sevgili Eli Yardım mağazamızdan her yaş ve kesimden vatandaşımız faydalanabiliyor. Hayırsever vatandaşlarımızın bıraktığı eşyalardan ihtiyaçlarını giderebiliyor. Yaklaşan kurban bayramı öncesi Kapaklımızda ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız muhtarlıklardan alacakları ikametgah belgesi ve kimlik fotokopileri ile mağazamızdan faydalanabilirler. '' dedi.

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.