Başkan Mandalı'dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

08.11.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mandalı mesajında; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için yas günü değil, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gündür.

Atatürk, barışçı kişiliği, reformları, düşünce ve yaptıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran ve tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Atatürk’ün vefatıyla başlayan yeni dönemin muhasebesi; onun hayatında başardıkları, düşünceleri ve hedefleriyle kıyaslanarak yapılmalıdırO’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 79. yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Bizler Ata’mızın açtığı yolda ilerleyerek gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba göstereceğiz. Demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacağız. Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimleri ise Cumhuriyet’imizi korumak çabalarımızda, yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir.

Atatürk Cumhuriyeti’nin çağdaş bir belediye başkanı olarak Kapaklı’ımızda Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet’i gelecek nesillere anlatmak görev ve misyonunu yılmadan sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.Türk milletinin ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gönlümüzdeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.

Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve eylemlerinin anlamını özümsemiş olmanın gururu ve bilinciyle Ulu Önderimizi aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.'' dedi.