Başkan Mandalı Havzalılar Derneği Tarafından Düzenlenen '' Tirit'' Gecesine Katıldı

05.02.2018 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Havzalılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirit Şöleni’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlendi.

4 Şubat 2018 Pazar günü saat 18:00’da Vatan Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa Türkiye’nin dört bir yanından katılan Havzalıların yanısıra Belediye Başkanımız İrfan MANDALI 'da katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mevlana Camii Müezzini Hasan Aydoğdu’nun sesinden Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile programa başlandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını Kapaklı Havzalılar Dernek Başkanı Zalif Çavdar gerçekleştirdi. Düzenlenen gecede emeği geçen herkese teşekkür eden Çavdar, ‘’Öncelikle davetimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Derneğimiz Havza’yı güzel şekilde temsil etmek adına Kapaklı ilçemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da Tirit Gecesi düzenlemektedir. Tirit Gecesi’nin amacı, hemşehrilerimizin şehir hayatının zorluklarından dolayı birbirleriyle olan ilişkilerinin yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturmaktır. Gecemizin hazırlanması için işinden, ailesinden ve zamanından fedakarlık ederek dernek için çalışan yönetim kuruluma ve üyelerimize, katkısı bulunan ve emeği geçen herkese buradan şükranlarımı sunarım. Kapısını her çaldığımızda bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanımız Sayın İrfan Mandalı’ya da sizlerin huzurundan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gecemiz hayırlı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. ‘’ dedi.

‘’8 BİN GÖÇÜN 800’Ü HAVZALI’’

Belediye Başkanımız İrfan MANDALI gecede yaptığı konuşmasında şunları ifade etti , ‘’Biz, birlik ve beraberliğimizi yine kendimiz sağlayacağız. Nasıl ki Kapaklımızı 100 bin nüfustan 110 binlere getirdik, aynı şekilde devam edeceğiz. Ayrımız oldu, gayrımız oldu fakat bunları birlik ve beraberlik içerisinde aştığımızı düşünüyorum. Çoluğumuza ve çocuğumuza istihdam yaratmak için hep beraber bir şekilde çalışıyoruz. Sanayi sektörünün genel anlamda Türkiye’nin her tarafına yayılması gerekiyor. İşte bu planlama eksikliklerinden dolayı da sanayisi olmayan ilçelerdeki vatandaşlar tercihini Kapaklı’dan yana kullanıyor. 2017 itibariyle 8 bin nüfus Kapaklı’ya geldi ve bunun 800’ü Havzalı. Kendi hemşehrimiz gibi onlarla burada beraber bir şekilde Kapaklı’yı çekip çevirmeye çalışıyoruz. ‘’ dedi.

‘’İNSANLARIMIZI BİR ARADA TUTMAMIZ LAZIM’’

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde kenetlenmemiz gerektiği mesajını da veren Mandalı, şu ifadeleri kullandı; ‘’Biz Belediye Başkanları hiçbir zaman siyasi parti gözetmeyiz. Seçime 3 veya 4 ay kala kendi partimize dönüyoruz ve diyoruz ki şu partiden adayız. Sayın Başkanım da ifadesinde kendisi de iktidar partisinden olmasına rağmen hiçbir partiye değinmeden konuştu. Bu konuşmadan dolayı kendisini canı gönülden kutluyorum. Bizim hiçbir parti gözetmeden, CHP’den de, Ak partiden'de, İyi Parti’den de, MHP’den de ayrım gözetmeden insanlarımızı bir arada tutmamız lazım.  Allah bizi birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip etsin. İnşallah hepimiz partisi ne olursa olsun, başta Atatürk ve onun silah arkadaşlarının açtığı bu yolda hep beraber sonsuza kadar yürürüz. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.’’dedi.

Başkanımızın konuşmalarının ardından Dernek Başkanı Zalif Çavdar ve yönetimine plaketlerini takdim ederek sahneden ayrıldı.

SEMAZEN GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından program, semazen gösterisi ile devam etti. Semazen gösterilerinin ardından program noktalandı.

• Başkan Mandalı Çiftlerin Mutluluklarına Ortak Olmaya Devam Ediyor

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenen genç çiftin nikahlarını kıyarak mutluluklarına ortak oldu.

16.02.2018

• Uzunhacı Mahallesine Pazar Tezgahları Yapılıyor

Kapaklı Belediyesi, Uzunhacı Mahallesi’ne köylülerin ürünlerini rahatça satmaları amacıyla pazar tezgahları kuruyor.

16.02.2018

• Şampiyon Miniklerden Başkan Mandalı'ya Ziyaret

Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu, Satranç Takımı öğrencileri Tekirdağ Okul Sporları kapsamında düzenlenen Minik Kızlar Satranç İl Turnuvasından birincilik ile döndü.Başarılarının ardından Okul Müdürü Murat Öz ve öğretmenleri ile birlikte Başkan Mandalı'yı makamında ziyaret etti.

15.02.2018

• Belediye Personeli Sevgililer Gününü Kutladı

Tüm dünyada sevgililer günü olarak kutlanan 14 Şubat’ı Kapaklı Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar karanfillerle karşıladı. Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri sevgililer günü kapsamında Kapaklı genelinde vatandaşlara karanfil dağıtarak sevgililer gününü kutladı.

14.02.2018