22 Ekim’de 2.Kuş festivali düzenlenecek

03.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı ‘da 22 Mayıs’ta Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği tarafından düzenlenen Kuş Festivalinin ardından ilçede yeniden yıl bitmeden ikinci kuş festivalinin düzenlenmesi yönünde yoğun bir talep alan Dernek yönetimi durumu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüşerek destek istediği ve Başkan Mandalı’nın da ‘Siz tarihi belirleyin gereken desteği vereceğim’ demesi üzerine 22 Ekim’de Kapaklı’da 2. Kuş festivali düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün “ Kapaklı İlçemizde Mayıs ayında ilkini düzenlediğimiz Kuş festivaline yoğun ilgi olması ve bu yıl içinde ikincisinin düzenlenmesi için derneğimize yoğun bir talep olması ile yeni bir organizasyon yapma yolunda bizleri harekete geçirdi. Ancak bu gibi organizasyonlar masraflı olması nedeniyle Belediyemizin de katkı ve desteğini almak istedik. Durumu da Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız değerli eğitimci emekli öğretmen Oktay Becerikli ile Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’yı ziyaret ederek durumu anlattık ve kendileri çok olumlu yaklaşım gösterdi. Kendisi de siz tarihi belirleyen ne gerekiyorsa destek vereceğim dedi. Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya şimdiden vereceği katkı ve destek için teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar her zaman bizlerin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldular.”dedi.

RECEP GÜVEN AİLE PARKINDA YAPILACAK

2.Kuş festivalinin 22 Ekim günü Kapaklı’da ki Recep Güven Parkında gerçekleştirileceğini kaydeden Akgün “Festival hazırlıklarımız aralıksız olarak devam ediyor. İlk organizasyonda olduğu gibi ikinci organizasyonu da en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’nın destekleriyle gerçekleşecek olması nedeniylede bu 2. Kuş festivalimizin daha da büyük ilgi göreceğine inanıyoruz.”diye konuştu

ÇERKEZKÖYLÜ KUŞCULAR’DA KATILACAK

Çerkezköylü Kuşculardan Hayati Aşkın, “Kapaklı 2. Kuş festivalinde sergileyeceğimiz ve satışa sunacağımız kuşların bakımını en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Amacımız Kapaklı’da Mayıs ayında ilki gerçekleşen kuş festivalinde elde ettiğimiz başarıyı bu ikincisinde de devam ettirmektir. Türkiye’nin en iyi kuşları burada yer alacak.”dedi. Egemen Sincap’ta “Bölgemizde düzenlenen kuş festivallerinin artması kuşçuluğun daha da çoğalmasına yön verdiği gibi insanlara kuş sevgisi de aşılamakta önemli bir rol oynamaktadır. Çerkezköylü kuşçular olarak bu tur festivallere önem veriyoruz. Bölgemizde ne kadar çok kuş festivali olursa o kadar daha çok kuş sever ve kuş yetiştiricisi de artıyor” dedi. Çerkezköylü kuşçulardan Kadir Bahşi ise, Kapaklı Kuş festivaline Çerkezköylü kuşçular olarak Trakya’nın en iyi kuş cinslerinden olan mardin, kelebek, dönek, kostin, takla ve mengolarla katılım yapacağız. Amacımız bu festivalde de katılacağımız kuşlarımızla derece yapmak ve festivale katkı sağlamaktır” dedi

• Sunay AKIN, Kapaklı'da Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları ile Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kültürel etkinlikler çerçevesinde şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın “Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda” isimli söyleyişisi dün akşam Çerkezköy OSB Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

14.12.2017

• Başkan MANDALI, Parklarda İncelemelerde Bulundu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Park Bahçeler müdürü ve teknik heyet ile birlikte , Kapaklı genelinde yapılan park, bahçe ve sosyal alanlarda yapılan hizmet ve çalışmaları yerinde incelediler.

• Kars Arpaçay Bozyiğit Derneğinden Ziyaret

Kars Arpaçay Bozyiğitler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri başkan Mandalı'yı ziyaret etti.

14.12.2017

• Zabıta Müdürlüğümüze Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Personeline Hizmet İçi eğitim verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Belediye Zabıta İşlemleri ve Yönetmelik Hükümleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Mevzuatı, Kabahatlar Kanunu ve Belediye Cezaları gibi konularda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından hizmet içi eğitim verildi.