10 Kasım 'da Saat 09.05 'te Atamızın Huzurundaydık.

13.11.2017 - Kapaklı Belediyesi

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde ilçemizde düzenlenen törenlerle anıldı.

Kentimizde ilk tören protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı önünde yapıldı. 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 08:55’te düzenlenen çelenk bırakma törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kurum Müdür-leri, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları katıldı.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Partilerin ilçe Teşkilat-ları ve Gazilerimiz tarafından anıta çelenk sunulduktan sonra Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra buradaki tören sona erdi.

‘’HER FERT ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİN BİLİNCİNDE OLMALIDIR’’

İkinci tören saat 09:30’da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan anma töreninin açılış konuşmasını Okul Müdürü Cengiz Vural yaptı.

Konuşmasında yeni neslin geçmişini iyi bilmesi gerektiğini belirten Vural, ‘’Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını millete adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz lider, mümtaz devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan biri, belki de en büyüğüdür. Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde ecdadımızın çınarlarından feyz almış, yeni bir ivmeyle ileriye götürmüştür.

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yy ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken yeni neslin geçmişini iyi bilmesi, Cumhuriyet öncesi Türk kültürünün değerlerini kavraması ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen görevin bilincinde olmalıdır.’’ dedi.

‘’MİLLETLERİN TARİHLERİNDE HÜKÜM SÜRECEK’’

Atatürk’ün sadece 10 Kasım’da değil sürekli hatırlanması gerektiğinin de altını çizen Vural, konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘’Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini yeniçağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır.
Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ulu önderin emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi, ‘Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devir için de doğmazlar. Onlar, önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.’ Bu vesile ile bir araya toplandığımız bu günde sözlerine son vermeden önce; başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gözünü kırpmadan bugün Cumhuriyet’i savunan 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.’’

YARIŞMA BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ TAKTİM EDİLDİ

Müdür Vural’ın konuşmasının ardından ‘Atatürk’ konulu şiir yarışmasında birinci olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Gökçe Ergün ve ‘Atatürk’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Tugay’a ödülleri verildi. Ödüllerin takdim edilmesinin ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12/D öğrencilerinin hazırladığı ‘Senin Atatürk’ün Kim?’ isimli video gösterisi sergilendi. 12 Muhasebe sınıfından Murat Cemal Ocak ‘Mustafa Kemal’ isimli şiirini okuduğu anma töreni, öğrencilerin türküler söylemesi ile devam etti.
Program sonunda Kaymakam Mehmet Yüzer, öğrencileri, öğretmenleri, okul müdürünü ve velileri tebrik ederek programı noktaladı.