Şehit Astsubay Ömer Halis Demir'in Anıtı Yapılıyor

24.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in Anıtı Kapaklı'ya dikilecek.

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk mahallesindeki 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına yapılacak olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Anıtının zeminlerinde yapım çalışmalarına başlandı.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ''15 Temmuz ülkemiz için bir kara gündür. Yıllardır demokrasiyi, Cumhuriyet’in temelini savunmuş bireyler olarak, 15 Temmuz Şehitleri hatıra Ormanına Şehit Astsubayımız Ömer Halisdemir'in Anıtının yaparak şehidimizi ölümsüzleştireceğiz. Hepimizin Cumhuriyet’e ve demokrasiye ihtiyacı var. 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir bize bunu gösterdi. Şunu anlıyoruz ki; büyük Atatürk’ün yolundan gitmeliyiz. Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı kalmalıyız.Demokrasi olduğu sürece var olduğumuzu asla unutmayacağız”dedi.