İlçemizde Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlenecek

11.08.2017 - Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi tarafından 20 Ağustos Pazar günü saat 11.00 'da Kazak gölü mesire alanında Kapaklı Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlenecek.

GÜREŞLERE DAVET ETTİ

Kazak Gölü mesire alanında yapılacak olan Yağlı güreşlerin toplumsal önemine değinen ve güreşlere tüm Kapaklı halkını davet eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI , yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade etti. Başkan MANDALI “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlıdan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız. Bizde Kapaklı Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değerimizi yeni nesillere anlatacak ve aktaracağız” ifadelerinde bulundu.