TESKİ 'den İş Yeri Abonelerine %5 İndirim

31.05.2017 - Kapaklı Belediyesi

TESKİ Genel Müdürlüğünün 2017 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulunda alınan karar uyarınca, “İş Yeri ve Sanayi” abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ücretlerine % 5 indirim yapıldı.

TESKİ Genel Kurul Toplantısında Genel Kurul Üyelerinden Sayın Sami İKİZLER, Sayın Hüseyin Vasfi GÜNER, Sayın Ensar SİVRİ ve Sayın Varol TÜREL bu konuda yazılı önerge verdi. Verilen önergede; İş Yeri ve Sanayi Abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ve atıksu ücretlerine “% 5 indirim yapılması” yer alıyordu. Önergenin plan bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından; TESKİ Genel Kurulu tarafından öneri kabul edildi.

TESKİ Genel Kurulu tarafından oy birliği ile kabul edilen, TESKİ Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet Tarifesinin 8 inci maddesinde yer alan; İş Yeri ve Sanayi tipi aboneliklerin 1.ve 2.kademelerinde uygulanacak olan yeni ücretler, 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

Alınan karar ve yapılan indirim neticesinde; İş Yeri ve Sanayi abonelik tipinin 1.kademesinde geçerli olacak olan ton başına su bedeli 3,62 TL, atıksu bedeli 1,81 TL olmak üzere toplamda 5,43 TL’dir. Eski fiyata kıyasla birinci kademede toplamda 0,29 TL indirim yapılmış olmaktadır. 2. Kademede geçerli olacak olan su bedeli 5,43 TL, atıksu bedeli 2,72 TL olmak üzere toplamda 8,15 TL’dir. Eski fiyata kıyasla 2.kademede de toplamda 0,42 TL indirim yapılmış olmaktadır.

TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr.Şafak Başa TESKİ Genel Kurulunda işyerleri için takdir edilen bu indirimin tüm esnafımıza hayırlı olmasını diledi. Bu fiyat düzenlemesi ile yılda yaklaşık 500.000 TL’ye ulaşan, indirim farkından doğan maddi desteğin iş yeri abonelerimize kazandırılacağını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Albayrak ise; TESKİ’nin devam eden yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, ileriki dönemlerde diğer abone grupları için de benzer indirimlerin uygulanabileceğinin müjdesini verdi.

Detaylar: www.teski.gov.tr

• TESKİ Basın Açıklaması (2017 -52)

Kapaklı Gazetesinin 6 Ekim 2017 tarihli nüshasında yayımlanan “Islah edilmeyen dere, pislik saçıyor!” başlıklı haberinde; Kapaklı İlçesi, Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi yanındaki dere yatağının pis ve kötü kokular yaydığı, dere kenarındaki toprakların erozyona uğradığı ve dereye yakın bir yerde bulunan rögar kapağından çıkan atıksuların dereye döküldüğünden bahsedilmektedir. Haberde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

09.10.2017

• Cumhuriyet Mahallesi Mahalle Muhtarlığı Hakkında

Konfor ve görünüm olarak yeni bir yapıya kavuşturacağımız Cumhuriyet mahallesi muhtarlığımız 09.10.2017 Pazartesi gününden itibaren geçici bir süre İnönü mahalle muhtarlığımız dan hizmet verecektir.Vatandaşlarımıza duyurulur.

09.10.2017

E- Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler

29.09.2017

Teski Abonelerine Duyuru (06 Temmuz 2017)