Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Baca Güvenliği Uyarısı

24.10.2017 - Kapaklı Belediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayımladığı "Öldüren Bacalar ve Çözümleri" adlı kitapçıkla vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha çok Ekim-Nisan ayları arasında yaşanan baca kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat çekmek için "Öldüren Bacalar ve Çözümleri" adlı kitapçık yayımladı.

Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk tarafından hazırlanan, Türkiye Çevre Koruma Vakfınca basım ve dağıtımı gerçekleştirilen 32 sayfalık kitapçıkta, baca kirliliğine karşı alınması gereken tedbirler sıralanarak, vatandaşlara öneri ve uyarılarda bulunuldu.

Dünyada her yıl 3,5 milyon kişinin soba kaynaklı zehirlenmeler dahil iç ortam hava kirliliğinden hayatını kaybettiği belirtilen kitapçıkta, soba, kombi ve şofben kaynaklı zehirlenme vakalarının genel olarak Ekim-Nisan'da meydana geldiği bildirildi.

BACA TEMİZLİĞİNDE EN UYGUN ZAMAN HAZİRAN VE EYLÜL

Bina yangınlarının birçoğunun da temizlenmeyen bacalar nedeniyle çıktığına işaret edilen kitapçıkta, "Yılda en az bir defa bacaların temizlenmesi gereklidir. Temizlenmeyen bacalar sessiz ölüme neden olur." ifadelerine yer verildi.

Bacalar temizlenmediği, soba, şofben ve kombi gibi yakıcılar tekniğine uygun kurulmadığı zaman kömür, odun, doğalgaz, LPG, karosen ve gaz yağı gibi yakıtların eksik ve verimsiz yandığı belirtilen kitapçıkta, eksik yanma sonucu oluşan gazlar ve partikül maddelerin bacaya yapışarak tıkanmalara neden olduğu, böylece her yıl onlarca kişinin zehirlendiği ve yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Baca temizliğinde en uygun zaman Haziran ve Eylül ayları olduğu belirtilen kitapçıkta vatandaşlara "Evinizi ve ailenizi güvenli tutmak için bacanızı düzenli olarak temizletin", "Standartlara uygun, üstten yakmalı soba kullanımına özen gösterin", "Sobanızı tekniğine uygun kurun", "Standartlara uygun kömür temin edin" uyarıları yapıldı.

Kitapçığı indirmek için tıklayınız

• Sınava Girmeye Hak Kazanan Personel Listesi

01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile sınava girmeye hak kazanan personel listesi.

19.02.2018

• Süt Sığırlarında Hayvan Besleme ve Hastalıkları Konulu Eğitim Düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca Eğitim Yayım Programı kapsamında Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda 22 Şubat 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Prof. Dr. Levent ÖZDÜVEN tarafından “Süt Sığırlarında Hayvan Besleme ve Hastalıkları" konulu eğitim yapılacaktır.

16.02.2018

• Eski Camii Caddesinde Tek Yön Uygulaması

Eski Camii Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik nedeniyle Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTDK)’nın aldığı kararla tek yön uygulamasına geçildi.

..

• İlçe Nüfus Müdürlüğünden (04.01.2018)

İlçe Nüfus Müdürlüğü Hafta içi akşam saat 18.00 ve Hafta sonu Cumartesi günü saat 17.00 'a kadar hizmet verecek.

04.01.2018